Nieuwsbrief 11/2008        
           
  November 2008

In dit nummer:

Nord viert 25-jarig jubileum op Zandvoort

Videoverslag van beurs Aandrijven en Besturen

Nieuwe decentrale aandrijving van SK200-serie

 

 

Nord Aandrijvingen Nederland
Voltstraat 12,
2181 HA Hillegom
Postbus 136,
2180 AC Hillegom
Tel. (0252) 52 95 44, fax (0252) 52 22 22
www.nord.nl

E-mail:
info@nord-nl.com

NORD Aandrijvingen BelgiŰ
Boutersemdreef 24
2240 Zandhoven
Tel. 03 - 484 59 21, fax 03 - 484 59 24
www.nord.be
E-mail:
info@nord-be.com

 

U ontvangt deze nieuwsbrief geheel gratis en zonder verdere verplichtingen omdat u zich via onze website heeft opgegeven. Wilt u geen nieuwsbrieven meer ontvangen, klikt u dan hier.

    Nord viert 25-jarig jubileum op Zandvoort

Op 9 november bestond Nord Aandrijvingen Benelux op de kop af 25 jaar. Een evenement dat niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Op 5 oktober vierde Nord Aandrijvingen Benelux de verjaardag op het Circuit Park Zandvoort. De directieleden Ted Hessling en Frits Nagtegaal ontvingen daar een groot aantal relaties om samen met hen het glas te heffen op dit heuglijke feit en uiteraard om de A1GP races te volgen. Het bijzondere van de A1GP races is dat alle auto's identiek zijn en dat het dus voornamelijk neerkomt op de afstelling en feedback van de coureur. Omdat de auto's even hard kunnen rijden, zitten ze erg dicht op elkaar. Actie op het circuit is het gevolg. Hoewel het weer niet meezat was de stemming onder de Nord-relaties zeer geanimeerd en zoals elk nadeel z'n voordeel heeft, zorgde het waterballet ook nog eens voor het nodige spektakel op het circuit. De Nord-directie had overigens niet voor niets voor Ĺa day at the A1GP-races' gekozen. Met deze keuze wilden zij extra benadrukken dat de automotive sector voor het bedrijf steeds belangrijker aan het worden is.


Videoverslag van beurs Aandrijftechniek 2008

Heeft u de beurs Aandrijftechniek, die dit jaar is gehouden van 30 september tot 3 oktober, gemist? Geen probleem, want op de website van Nord Aandrijvingen Benelux kunt u nu een kort videoverslag zien met een kort overzicht van de activiteiten van Nord Aandrijvingen Benelux tijdens de beurs.
De beide directieleden Frits Nagtegaal en Ted Hessling leiden u rond over de beursstand en vertellen over de nieuwste diensten en producten die Nord Aandrijvingen Benelux kan aanbieden.

Klik voor de video op deze link.


Nieuwe decentrale aandrijving van SK200-serie

Nord heeft de flexibele serie van Nordac-aandrijvingen uitgebreid met de nieuwe SK200-serie frequentie-omvormers, die eerder dit jaar zijn gepresenteerd op de Hannover Messe. De omvormers zijn bovenop de motor-unit gemonteerd, waarmee een ge´ntegreerde aandrijving is ontstaan, die bruikbaar is voor de meest uiteenlopende toepassingen. Het nieuwe robuuste systeem staat garant voor een betrouwbare en voordelige aandrijfoplossing.

Deze nieuwe aandrijving is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarbij de kostprijs doorslaggevend is, zoals transportsystemen. De aandrijvingen van de SK200-serie zijn voorzien van een sensorloze vector-aansturing, een ge´ntegreerde rem-chopper, en een bedieningseenheid voor een elektromagnetische rem. De configuratie en het programmeren zijn zeer gebruikersvriendelijk. Ondanks de wat lagere prijs van deze aandrijving, beschikt de SK200-serie over dezelfde functionaliteiten als de grotere SK500-serie omvormers. Gebruikers kunnen dus volop gebruik maken van de SK200 aandrijfsystemen met centrale bediening, ook als aan wat hogere eisen moet worden voldaan.